Expatkamp 2019

aanmeldbutton

Expatkamp voor Nederlandse expatkinderen

Dagkamp (8-12 juli 2019) of intern kamp (7-12 juli 2019) hockeyclub AMHC Amersfoort
Dagkamp (22-26 juli 2019) of intern kamp (21-26 juli 2019) hockeyclub ‘t Spandersbosch Hilversum

Een impressie van het Expatkamp 2018:

Sport en Nederlandse taalles voor expatkinderen (powered by Young Expat Services)

image2 image3 hockey

Heb jij ook zo’n zin om komende zomer weer naar Nederland te gaan? Fijn om familie en vrienden weer te zien, boterhammen met pindakaas te eten en op de fiets overal naar toe te kunnen. Nationale Sportkampen heeft speciaal voor jou een week die leuk, sportief en leerzaam is! Na het succes van 20132014, 2015, 2016, 2018 vindt er in de zomer van 2019 weer een Expatkamp plaats. Daarom alle informatie op een rijtje:

Best lastig, dat Nederlands
Als (expat)kind is het heerlijk om weer in Nederland te zijn… maar die Nederlandse taal kan best lastig zijn. Het Expatkamp van Nationale Sportkampen i.s.m. Young Expat Services is speciaal opgezet voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en willen werken aan hun Nederlandse taal. En dat in combinatie met lekker sporten, samen met andere Nederlandse expat-kinderen. Dit kamp zorgt ervoor dat je straks weer aansluiting vindt in het Nederlands onderwijs.

Leren is leuk: ook in de vakantie!

image5 image6 image7

Leren en sport gaan hand in hand
Twee experts bundelen hun krachten. Nationale Sportkampen werkt samen met Young Expat Services. De Nederlandse taallessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van Young Expat School. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, special needs teacher en intern begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg.

Uniek concept in Nederland
Drs. Eline Hausel heeft met haar ervaring en kennis voor Nationale Sportkampen een uniek concept ontwikkeld: Nederlandse lessen voor Nederlandse expat kinderen, in combinatie met sporten. Het sporten gebeurt samen met Nederlandse kinderen. Dit zorgt ervoor dat je onderling Nederlands spreekt gedurende het hele kamp.

Het Expatkamp in het Jeugdjournaal:

Spelenderwijs leren
Naast alle sportactiviteiten krijgen je gedurende twee uur per dag les in kleine groepjes. Met behulp van een assessment zal gekeken worden naar jouw niveau, de lessen worden daar op aangepast. Je leert spelenderwijs, alle zintuigen worden aangesproken, waardoor de kans groter is dat de spellingsregels worden onthouden en goed worden toegepast. Naast spellingslessen en leesactiviteiten zal er ook veel aandacht worden besteed aan woordenschat.

Alles is Nederlands thema!
Young Expat Services zorgt ervoor dat leren in de vakantie heel leuk is. Er komt een ‘Ik hou van Holland’ dag en er wordt  les gegeven aan de hand van het centrale thema:  “Alles is Nederlands”. Het leren zal ook ongemerkt gaan doordat je een week lang alleen Nederlands spreekt met je nieuwe vriendjes tijdens de taallessen en het sporten.

image8 image9 image10

Multisport
Naast de taallessen en sociale activiteiten, wordt er ook veel gesport. Je kunt je inschrijven voor het Expatkamp Multisport. Kies dus wat jij het leukst vindt! Tijdens het Multisportkamp op de kunstgras- en grasvelden van AMHC Amersfoort komen voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal, volleybal en vele andere sporten aan bod. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend. Hartstikke afwisselend dus!

image14 image15 image16

De kampdata, tijden en locatie:
Je kunt kiezen voor een dagkamp, waarbij je lekker thuis slaapt, of voor een kamp met overnachtingen. Het 5-daags dagkamp is van 8 t/m 12 juli of 22 t/m 26 juli 2019. De dag begint om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Je kan eerder worden gebracht en later worden opgehaald. Het interne kamp vindt plaats van 7 t/m 12 juli of 21 juli t/m 26 juli 2019. Zondag beginnen we om 16.30 uur. Het kamp wordt gehouden op AMHC Amersfoort en we overnachten in gave legertenten op dit sportcomplex.

Leeftijden:
Je wordt ingedeeld op leeftijd tijdens zowel de sportactiviteiten als de taallessen. Je kan je inschrijven vanaf 6 jaar tot en met 16 jaar. Uiteraard houden we er rekening mee dat jij bij je vrienden in de groep komt.

Expatkamp
De kosten voor het Expatkamp zijn €449,- maar snelle beslissers hebben voordeel.
Deze prijs is inclusief:
– 1,5 uur per dag taalles
– Gezonde lunch, maar ook minimaal 1x een snack
– Tussendoortjes, drinken
– Uitgebalanceerd sportprogramma
– Begeleiding 1:6

De prijs voor een intern kamp is €599 euro inclusief:
– 1,5 uur per dag afgemeten taalles
– Ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, alles wat je nodig hebt
– Uitgebalanceerd sportprogramma
– Overnachting in mooie legertenten. Jongens en meisjes slapen apart
– Sociaal avondprogramma
– Begeleiding 1:6

image11 image12 image13

Veiligheid
Er zijn begeleiders met EHBO aanwezig en alle begeleiders hebben een verklaring van goed gedrag.

Een indruk van het kamp
Voor een indruk kun je hier de foto’s bekijken van het Expatkamp van 2016.

Aanmelden
aanmeldbutton

Volg het Expatkamp op Facebook