Expatkamp 2020

Sportief Expatkamp voor Nederlandse expatkinderen

NIEUWNIEUWNIEUW! Yes heeft een nieuwe sportpartner gevonden voor het Expatkamp. Vanaf 2020 zal SportWays Hockey Camps de kampen organiseren en begeleiden. Maar maak je geen zorgen … Het succesvolle concept blijft gewoon hetzelfde. SportWays is dé marktleider, met al meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van hockeykampen over de hele wereld. Voor meer informatie over SportWays ga je naar hun website.

Het overnachtingskamp is dit jaar van 5 tot 10 juli, het dagkamp van 6 tot 10 juli. Beide kampen vinden plaats in Amsterdam, de exacte locatie volgt nog. De sport is – je raad het vast al – hockey! Om je aan te melden, moet je nog even geduld hebben. Het kamp is binnenkort te vinden op de website van SportWays. Kun je écht niet meer wachten? Mail dan naar SportWays, dan ontvang je een bericht zodra het kamp online staat!

 

Sport en Nederlandse taalles voor expatkinderen – Powered by Young Expat Services
Heb jij ook zo’n zin om komende zomer weer naar Nederland te gaan? Lekker boterhammen met pindakaas te eten, overal naartoe te fietsen en je vrienden en familie weer zien? Expatkamp heeft speciaal voor jou een week die leuk, sportief én leerzaam is! Na het succes van de afgelopen 6 jaar, is er ook komende zomer weer een Expatkamp. Zelfde kamp, andere partner. Daarom kan je hieronder alle informatie lezen.

Lastig he? Dat Nederlands!
Als (expat)kind is het heerlijk om weer even terug in Nederland te zijn…, maar die Nederlandse taal is best lastig. Het Expatkamp van Young Expat Services is speciaal opgezet om Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en graag hun Nederlands willen verbeteren, in combinatie met lekker hockeyen met andere Nederlandse expatkinderen. Voor zowel beginnende hockeyers als gevorderde hockeyers staat er een leuk programma klaar!

 

Twee experts bundelen hun krachten.
Nederlandse taallessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van Young Expat Services. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, special needs teacher en intern begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg.

Drs. Hausel heeft met haar ervaring en kennis een uniek concept ontwikkeld voor SportWays Hockey Camps: Nederlandse lessen voor Nederlandse expatkinderen, in combinatie met hockey. Tijdens het kamp wordt er bewust Nederlands gesproken, óók tijdens het hockeyen.

Het Expatkamp in het Jeugdjournaal:

Spelenderwijs leren
Naast alle hockey en fun, krijg je anderhalf uur per dag les in kleine groepjes. Je leert spelenderwijs – alle zintuigen worden aangesproken – waardoor de kans groter is dat je de spellings- en taalregels onthoudt én goed toepast. Naast spellinglessen en leesactiviteiten is er ook aandacht voor woordenschat. Alles gaat in spel- en quizvorm. Aan het begin van de week wordt je in teams ingedeeld en gedurende ga je onderling de strijd aan met originele en leuke spelletjes over de Nederlandse taal.

Thema: Alles is Nederlands!
Young Expat Services zorgt ervoor dat leren in de vakantie leuk is! Tijdens de kampweek is er een “Ik houd van Holland” dag en alle lessen staan volledig in het teken van het thema ‘Alles is Nederlands’. Omdat er tijdens de week alleen maar Nederlands gesproken wordt, tijdens de taallessen én tijdens het sporten, zal het leren ongemerkt gaan.

 image9

Hockeytraining
Naast de taallessen en sociale activiteiten is er ook veel ruimte voor sport. Tijdens het hockeykamp op één van de hockeyclubs in Amsterdam leer je hockeyen of perfectioneer je jouw hockeyskills. Het programma en trainingsgroepen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de deelnemers, dus er is voor ieder wat wils. Ook kinderen die nog nooit hebben gehockeyd, zijn meer dan welkom. Ze kunnen gebruik maken van leenhockeysticks. De ervaren SportWays trainers hebben de kennis om de kinderen te begeleiden, zodat ze een perfecte start maken met deze sport.

 

Extra informatie
Je kunt kiezen voor het dagkamp van 6 tot 10 juli, waarbij je lekker in je eigen bed slaapt, of voor een kamp met overnachting van 5 tot 10 juli, waar je op het kamp blijft slapen. De dag begint om 09:30u en eindigt rond 17:00u. Het is mogelijk om iets eerder of later te komen. Het kamp is op een hockeyclub in Amsterdam, de locatie volgt nog.

Het kamp is voor Nederlandse expatkinderen van 6 tot en met 16 jaar oud. Tijdens de verschillende activiteiten wordt er rekening gehouden met leeftijd, niveau en eventueel voorkeur.

De kosten voor het dagkamp zijn €449,-. De prijs is inclusief 1,5 uur taalles per dag, gezonde lunch, snacks en drinken, gebalanceerd hockeyprogramma en leuke, sociale activiteiten. De begeleiding is 1 op 8 deelnemers.

De kosten voor een overnachtingskamp is €629,-. Deze prijs is inclusief: 1,5 uur afgemeten taalles per dag, ontbijt, lunch en diner, snacks en drinken, gebalanceerd hockeyprogramma, overnachting in een tent en een leuk en sociaal avondprogramma. De begeleiding is 1 op 6 deelnemers.

Veiligheid
Gedurende het hele kamp zijn er begeleiders met een EHBO diploma aanwezig. Alle begeleiders hebben een VOG.

 

Er volgt snel een aanmeldbutton. Als je je nu wil aanmelden, kan je een mail sturen en je interesse kenbaar maken. We sturen je dan een link zodra je je kan aanmelden.

Volg het Expatkamp op Facebook