Expatkamp

Best lastig, dat Nederlands
.
Als expatkind is het heerlijk om weer in Nederland te zijn. Je ziet je familie en vrienden weer, kunt boterhammen met pindakaas eten en weer lekker op de fiets overal naar toe gaan. Maar die Nederlandse taal… die kan toch best lastig zijn.

Daarom organiseert Nationale Sportkampen in samenwerking met Young Expat School het Expatkamp. Een kamp speciaal voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en willen werken aan hun Nederlandse taal. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Zeker als je kind te zijner tijd weer wil instappen in het Nederlandse onderwijssysteem omdat jullie weer in Nederland gaan wonen.

Naast het bijspijkeren van de Nederlandse taal is er ook veel tijd voor sport. Tijdens het kamp op de kunstgras- en grasvelden van de hockeyclub in Laren komen onder andere voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal en volleybal aan bod. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend.

Leren is leuk: ook in de vakantie!

Leren en sport gaan hand in hand
Twee experts bundelen hun krachten: Nationale Sportkampen werkt samen met Young Expat School, een praktijk voor kinderen met taal- en spellingsproblemen. De Nederlandse taallessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van De Taalfabriek & Young Expat School. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, Special Needs teacher en Intern Begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg. Met haar man en hun vier expatkinderen hebben ze als expat in het buitenland gewoond en zodoende ervaring opgedaan met Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB).

Nationale sportkampen bestaat vijftien jaar. In het eerste jaar zijn we begonnen met één hockeykamp. Door de jaren heen is het aanbod uitgebreid en daardoor gegroeid. Op dit moment zijn er jaarlijks ongeveer 200 kampen door het hele land.

Spelenderwijs leren
Naast alle sportactiviteiten krijgen de kinderen gedurende twee uur per dag les in kleine groepjes. Met behulp van een assessment zal gekeken worden naar het niveau van jouw kind, de lessen worden daar op aangepast. Eline Hausel werkt met erkende methodes en brengt kinderen de taal spelenderwijs bij: bijvoorbeeld met kleurenblokjes of door ze te laten springen op matten. Alle zintuigen worden aangesproken, waardoor de kans groter is dat de spellingsregels worden onthouden en goed worden toegepast. Naast spellingslessen en leesactiviteiten zal er ook veel aandacht worden besteed aan woordenschat. De Taalfabriek zorgt ervoor dat leren in de vakantie heel leuk is. Zo komt er een ‘Alles is Nederlands’ dag met verkleedkleren en wordt er les gegeven aan de hand van een nieuw Nederlands thema, zoals eetgewoonten, feesten in Nederland etc.  Het leren zal ook ongemerkt gaan doordat ze een week lang alleen Nederlands spreken met je nieuwe vriendjes tijdens de taallessen en het sporten.

Aanmelden
Jouw kind kan op twee manieren deelnemen aan dit kamp.
Een 7-daags intern kamp van
zondag 1 juli t/m vrijdag 6 juli €599,-(8 t/m 17 jaar)
zondag 22 juli t/m vrijdag 27 juli €599,- (8 t/m 15 jaar)

Een 5-daags dagkamp
maandag 2 juli t/m vrijdag 6 juli  €449,- (6 t/m 17 jaar)
maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli €599,- (6 t/m 15 jaar)
De dag begint om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Je kunt je kind in overleg eventueel iets eerder brengen en iets later ophalen.

Het Expatkamp wordt gehouden op AMHC in Amersfoort.

 

aanmeldbutton

De foto’s van vorig jaar zijn te zien op Facebook.

Volg het Expatkamp op Facebook